την ιππασία
και εξηγεί
ότι αφορά
- Άρθρα -

Ιππασία

  • Blog

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Η εφαρμογή ίδιων κανόνων αξιολόγησης και βαθμολόγησης ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και η επιβράβευση όχι μόνο του ιππέα ή της αμαζόνας αλλά και του αλόγου, καθιστούν την Ιππασία μοναδική ως άθλημα.

Ο ιππέας ή η αμαζόνα και το άλογο θεωρούνται μια ομάδα. Απαιτούνται χρόνια συστηματικής προσπάθειας προκειμένου να μπορούν να εκτελούν ασκήσεις δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, αντοχής και υπερπήδησης εμποδίων. Η ιππασία είναι ολυμπιακό άθλημα από το 1900.

Συνέχεια ανάγνωσης

Έρευνα: Η ιππασία κάνει τα παιδιά... εξυπνότερα

  • Blog

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πιο ευφυή και να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο αν αποφασίσουν να ασχοληθούν με την ιππασία 

Είναι γνωστό ότι οι γονείς κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον και μια ευτυχισμένη ζωή, επενδύοντας πολύ στη μάθηση τους και στην παιδεία τους. Πρόσφατη έρευνα έρχεται να δείξει ότι οι γονείς μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ευφυΐα και στην παιδεία των παιδιών τους, αν οι ίδιοι αποφασίσουν να τα στρέψουν προς... την ιππασία. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, όταν κάποιο παιδί βρίσκεται πάνω στη σέλα και ιππεύει, οι δονήσεις που γίνονται από το ζώο ενεργοποιούν το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μάθηση και τη μνήμη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιππασία: ένα χόμπι που δεν είναι απαγορευτικό για κανέναν

  • Blog

Για κάποιους είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό άθλημα. Για κάποιους άλλους είναι απλά ένα χόμπι. Κάποιοι το βλέπουν απλά και μόνο σαν τζόγο. Όλοι όμως συμφωνούν ότι η ιππασία, είναι κάτι το συναρπαστικό.

Η σχέση του αλόγου με τον άνθρωπο διατηρείται αμείωτη στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Σήμερα μπορεί ο καθένας να έρθει σε επαφή με το άλογο και να νιώσει αυτή τη σχέση συντροφικότητας και αγάπης που έχει περάσει στο DNA τόσο του ανθρώπου όσο και του αλόγου.

Συνέχεια ανάγνωσης