Μαθήματα Ιππασίας

Ιππική Ακαδημία
"Κατσίτη"

Η ακαδημία λειτουργεί κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Κωνσταντίνα Κατσίτη | Προπονήτρια

Keep Calm and


Στην ιππική ακαδημία μας μπορείτε να διδαχθείτε όλα όσα αφορούν τη σχέση του αναβάτη –αλλά και του κάθε ανθρώπου- με το άλογο.

Τρόπος ασφαλούς προσέγγισης, ιπποκομία, ιππασία. Η σχέση του αλόγου με τον αναβάτη του είναι πολύ σημαντική και εμείς προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους αναβάτες με όλες τις σωστές αρχές ώστε να δημιουργηθεί μια υγιής και ισχυρή σχέση ανάμεσα σε αυτόν και το συναθλητή του, το άλογό του. Επίσης, βασικό για έναν αναβάτη είναι να έχει καλή φυσική κατάσταση και σωστή στάση σώματος ώστε να έχει την απαραίτητη ισορροπία για να βοηθήσει το άλογο να κινείται με άνεση και να μην εμποδίζει τη φυσική ροή ενέργειας στο σώμα του αλόγου. Πρόκειται για μία πολύ καλή γυμναστική.

Video | Kavala-portal.gr

Επίσης, αποκτάται πειθαρχία με τη συνεργασία ανθρώπου και ενός μεγάλου ζώου που ζυγίζει από 400 έως και 700 περίπου κιλά. Στην ακαδημία μας με έξι ή επτά μαθήματα μπορεί κάποιος να ιππεύσει με ασφάλεια μέσα στο χώρο του στίβου, γιατί όπως και σε κάθε άθλημα ή δραστηριότητα, αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια του αθλητή. Στην περίπτωση της ιππασίας, η ασφάλεια και των δύο αθλητών, ιππέα και αλόγου.

Η ακαδημία μας διαθέτει και τρία τετράχρονα άλογα που έχουν έρθει από την Αγγλία. Είναι εκπαιδευμένα κατάλληλα και μπορούν να οδηγήσουν έναν υποψήφιο αθλητή από την απόκτηση της άδειας ικανότητας αθλητή μέχρι  σε αγώνες, που μπορεί να καταλήξουν και σε μια πανελλήνια διάκριση. 

Κόστος μαθημάτων

15

50' λεπτά

1 ώρα μαθήματος

Κόστος μαθημάτων / Προσφορές / Πακέτα

Η ακαδημία λειτουργεί κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.